کمر درد در سرماخوردگی

علت کمردرد سرماخوردگی چیست؟ درمان کمر درد در سرماخوردگی

دچار سرماخوردگی شدید اما به‌طرز عجیبی کمرتان درد می‌کند؟ اگر نمی‌دانید که از علائم سرماخوردگی است یا پای مشکل جدی‌تری درمیان است، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید. در این مقاله کمردرد سرماخوردگی همراه شما هستیم تا با علائم دقیق کمردرد سرماخوردگی و نشانه‌های آن و تفاوت آن با سایر مشکلات کمری، آشنا شویم.

دلیل کمردرد سرماخوردگی؛ علائم و راه‌های درمانی

کمردرد، از آن دسته مشکلاتی است که وقوع آن می‌تواند باعث ناراحتی فراوانی شود. گاهی اوقات این درد می‌تواند با یک استراحت چند ساعته، برطرف شود و گاهی حتی کمردرد خفیف، می‌تواند نشان از یک مشکل جدی‌تر دارد.

در‌ برخی موارد، هنگام سرماخوردگی، نوعی کمردرد شدید ظاهر می‌شود که به آن، کمردرد سرماخوردگی می‌گویند. جالب است بدانید، کمردرد در سرما‌خوردگی چندان رایج نیست، اما در افرادی که با مشکلات زمینه‌ای دیگری در بدن خود درگیر هستند، می‌تواند پیدا شود. گاهی اوقات، علت کمردرد‌ در سرماخوردگی، می‌تواند نشان از بیماری‌های التهابی باشد و گاهی نیز فقط در اثر ضعف بدن در دوران سرماخوردگی است. در‌ این حالت است که بیشتر کمردرد‌ عضلات ایجاد می‌شود.

اگر زانو‍‌درد و دیسک کمر مشکل فعلی شما باشد، می‌تواند در دوران سرماخوردگی، در‌ اثر التهاب بافت‌ها و ماهیچه‌ها که ناشی از بیماری سرماخوردگی باشد، موجب کمردرد نیز شود. در دورانی که دچار سرماخوردگی هستید، استراحت کنید، داروهای خود را به‌موقع مصرف کنید و در‌صورت داشتن امکانات بیشتر، از آب درمانی برای کمردرد بهره‌مند شوید. با این‌ حال، اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری را در این زمینه بدست آورید، می‌توانید با‌ این مقاله از مجلۀ ره‌فیت همراه ما باشید تا آگاهی خود را درباره کمردرد سرماخوردگی افزایش دهید.

دلیل درد کمر در سرماخوردگی

همانطور که می‌دانید، مشکلاتی که مربوط به مفاصل و ماهیچه‌های بدن هستند، می‌توانند ریشه‌های مختلفی داشته باشند. به‌طور کلی، علت کمردرد در سرماخوردگی را می‌توان در موارد زیر دسته بندی کرد.

التهاب عضلات و مفاصل

زمانی که یک عامل خارجی، مانند میکروب‌های مختلف و ویروس‌ها وارد بدن می‌شوند، موجب واکنش بدن شده و در‌ برخی موارد، باعث التهاب درونی می‌شوند. در نتیجه، زمانی که دچار سرماخوردگی هستید، ویروس‌های سرماخوردگی می‌توانند باعث التهاب در عضلات و مفاصل شوند که این التهاب، منجر به درد و سفتی عضلات کمر می‌شود و کمردرد سرماخوردگی را ناشی می‌شود. استفاده از داروهای ضد التهابی در این موارد می‌تواند درمان کمردرد در سرماخوردگی باشد.

سرفه و عطسه

از آن‌جایی که سرماخوردگی با التهاب سیستم تنفسی همراه می‌شود، سرفه‌ها و عطسه‌های خفیف تا شدید ایجاد می‌‌کند. این سرفه‌ها و عطسه‌های مکرر می‌توانند فشار اضافی بر عضلات کمر وارد کرده و باعث تنش و درد در این ناحیه شوند. استفاده از دستگاه بخار، برای کاهش التهاب سیستم تنفسی، دوری از هوای سرد و تنفس آرام می‌تواند در کاهش علائم کمر‌درد سرماخوردگی موثر باشد.

خستگی عمومی

زمانی که دچار سرماخوردگی شدید را به‌یاد آورید. خستگی و بی‌حالی، مشکلی است که در این دوران برای بدن شما ایجاد می‌شود. چرا که عفونت ویروسی می‌تواند باعث خستگی و ضعف عمومی بدن شود که ممکن است درد عضلانی و مفصلی، از جمله کمردرد سرماخوردگی، را تشدید کند. بهترین راه در مسیر کاهش این علائم، استراحت کردن و قرار دادن کیسۀ آب گرم در بخش کمر و یا حمام آب‌گرم می‌باشد.

کمردرد سرماخوردگی

علائم کمردرد سرماخوردگی چیست؟

کمردرد سرماخوردگی نیز با علائم مشخصی همراه است که توجه به آن‌ها می‌تواند این مشکل را از سایر مشکلات بخش کمر، تفکیک کند. در ادامه، بیشتر با این علائم آشنا می‌شویم.

درد و سفتی در ناحیه کمر

زمانی که به سرماخوردگی مبتلا هستید، ممکن است احساس خشکی و درد در کمر داشته باشید. این درد می‌تواند در ناحیۀ پایین کمر یا بالای کمر حس شود و ممکن است با انجام حرکت بدتر شود.

تشدید درد با سرفه و عطسه

یکی از مهم‌ترین علائمی که کمردرد‌ سرماخوردگی باخود به همراه دارد، بدتر شدن درد کمر همراه با سرفه و عطسه‌های مداوم است.

ضعف و خستگی در کمر

احساس خستگی و ضعف در عضلات کمر به دلیل عفونت ویروسی، از جمله علائم آشکار کمردرد سرماخوردگی است که با وقوع آن نیاز دارید که استراحت کنید و با استراحت نیز این ضعف و خستگی برطرف خواهد شد.

راه‌های بهبود کمر درد سرماخوردگی

کمردرد سرماخوردگی نیز مانند سایر بیماری‌ها، با علائم و مشکلاتی همراه است که می‌تواند با رعایت برخی نکات، برطرف شده و در مسیر درمان قرار گیرد. این راه‌های درمانی ،برای رفع علت کمردرد در سرماخوردگی در موارد زیر آمده است.

1. استراحت و مراقبت از خود

یکی از بهترین راه‌ها که با مراجعۀ پزشک نیز این راه‌حل پیشنهاد می‌شود، استراحت و مراقبت از خود است. استراحت کافی باعث می‌شود اعصاب بدن در‌ حالت آرامش و بدون تنش قرار گیرند و در‌ نتیجه، علائم ناشی از سرماخوردگی کمر درد کاهش یابد. شما می‌توانید در این مسیر، از بالشت‌های طبی و پشتی‌های مناسب برای خوابیدن و نشستن خود استفاده کنید.

2. داروها

همانطور که می‌دانید، دارو درمانی، یکی از بخش‌های درمان کمردرد‌ سرماخوردگی خواهد بود. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن و ناپروکسن می‌توانند به کاهش التهاب و درد کمک کنند.

درمان کمردرد سرماخوردگی

3. درمان‌های خانگی

درمان‌های خانگی، در‌برخی موارد، یکی از پیشتازترین راه‌ها در درمان مشکلات است. استفاده از کمپرس گرم یا پد حرارتی می‌تواند به کاهش درد و تنش عضلات کمک کند. نوشیدن مایعات نیز می‌تواند به هیدراته نگه داشتن بدن و تسریع بهبودی کمک می‌کند. برای تسکین علائم تنفسی و کاهش تنش عضلات نیز می‌توانید از دستگاه بخور استفاده کنید.

4. تمرینات کششی

انجام تمرینات ملایم کششی و تقویتی می‌تواند به بهبود کمردرد سرماخوردگی، کمک کند. البته باید با مشورت پزشک یا فیزیوتراپیست انجام شود.

برای رفع کمردرد سرماخوردگی چی بخوریم؟

کمردرد ناشی از سرماخوردگی معمولاً به دلیل التهاب و تنش عضلانی ایجاد می‌شود که در نتیجه عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا بروز می‌کند. بنابراین، استفاده از رژیم غذایی ضد التهابی می‌توانید مهم‌ترین نکته‌ای باشد که باید به آن توجه کرد.

استفاده از میوه‌هایی با رنگ قرمز مانند شلیل، سبزی‌های با برگ تیره مانند اسفناج و نعناع، در‌ کنار کاهش میزان استفاده از روغن‌های صنعتی و حیوانی، می‌تواند بخشی از رژیم غذایی در رفع علت کمردرد سرماخوردگی باشد. استفاده از دمنوش‌های ضد‌التهابی مانند دمنوش گل‌گاو‌زبان، اسطوخودوس، نعناع فلفلی، در کاهش علائم التهابی کمردرد سرماخوردگی بسیار موثر است.

همانطور که در این مقاله خواندیم، کمردرد ناشی از سرماخوردگی معمولاً به دلیل التهاب و تنش عضلانی ایجاد می‌شود و ممکن است با علائمی مانند درد و سفتی کمر، سرفه، عطسه و خستگی عمومی همراه باشد. استراحت، داروهای ضد التهابی و مسکن، درمان‌های خانگی، و تمرینات کششی می‌توانند به تسکین درد و بهبود وضعیت کمک کنند. در صورت تشدید علائم یا ادامه یافتن درد، مشاوره با پزشک ضروری است. امیدواریم که به کمک نکاتی که در این مقاله از مجلۀ ره‌فیت بیان شد، بتوانید دوران سرماخوردگی خود را با آگاهی بیشتری سپری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می خوانیم

مقالات اخیر