سندروم فیبرومیالژیا

همه چیز دربارۀ فیبرومیالژیا + درمان دردهای فیبرومیالژیک

گاهی دردهای مبهم شما نشان از یک بیماری نادر به‌نام فیبرومیالژیا است. داشتن مجموع علائم این بیماری نشان می‌دهد که به‌احتمال زیاد شما به آن دچار شده‌اید. برای بررسی بیشتر علائم و نشانه‌های این بیماری، می‌توانید این مقاله از رهفیت را مطالعه کنید.

بررسی علل و درمان فیبرومیالژیا و نشانه‌های آن

در مسیر بررسی بیمار‌ی‌های عضلانی-اسکلتی، یک بیماری نادر و کمتر شناخته شده به‌نام فیبرومیالژیا یا فیبرومیالژیک به چشم می‌خورد. این بیماری با بروز درد و حساسیت در اندام‌های مختلف، احساس خستگی شدید و احساس فشار پیرامون مفصل‌ها همراه است.

افرادی که به بیماری فیبرومیالژیا دچار هستند، ممکن است با احساس درد در اندام‌های مختلف، بروز اختلال در خواب، احساس خستگی فراوان در طول روز، مشکل در تمرکز و بیماری‌های روانی دیگری مانند اضطراب و افسردگی درگیر باشند.‌

در بررسی علل و درمان فیبرومیالژیا باید گفت که فیبرومیالژیا یک بیماری ناشناخته است که علت دقیق آن هنوز مشخص نیست و برای درمان آن معمولاً از ترکیب درمان‌های دارویی مختلف، فیزیوتراپی، ورزش، تغذیۀ درست و تغییر در سبک زندگی استفاده می‌شود.

درمان فیزیوتراپی می‌تواند برای مشکلات مفصلی مانند درمان خشکی مفصل و تقویت عضلات تجویز شود. چرا که در این باره، بروز انقباض‌های عضلانی دردناک می‌تواند افراد را کلافه کرده و در زندگی روزمرۀ آن‌ها اختلال ایجاد کند.

علائم فیبرومیالژیا

باید پذیرفت که درمان فیبرومیالژیا زمان‌بر و طولانی است و بیشتر به خود فرد باز می‌گردد. آگاهی از علائم رگ‌به‌رگ شدن کمر می‌تواند به‌طور دقیق‌تر به بررسی علل و درمان فیبرومیالژیا کمک شایانی کند.

اگر پزشک شما احتمال بروز بیماری فیبرومیالژیا را در شما تشخیص داده است، در این مقاله قصد داریم تا به صورت کامل درباره این بیماری ناشناخته صحبت کنیم. امیدواریم با توجه به اطلاعاتی که در این مقاله بیان می‌شود بتوانید آگاهی خود را نسبت به این بیماری افزایش داده و با آرامش بیشتری در مسیر سلامتی و تندرستی گام بردارید.

تعریف سندروم فیبرومیالژیا

برای آشنایی دقیق‌تر با این بیماری باید بگوییم که فیبرومیالژیا یک اختلال پیچیده و مزمن است که از مشخصه اصلی آن می‌توان به درد گستردۀ عضلانی اسکلتی در بسیاری از مفاصل بدن و در سرتاسر بدن اشاره کرد.

این بیماری تمامی بخش‌های بدن را درگیر می‌کند و افراد با مشکلات کلافه‌کننده‌ای در طول روز دست‌وپنجه نرم می‌کنند. به‌نظر می‌رسد افرادی که از‌نظر تحریک‌پذیری اعصاب در سطح بالایی قرار‌دارند، بیشتر به این بیماری مزمن دچار می‌شوند. در ادامه این مقاله همراه شما هستیم تا علایم و نشانه‌های این بیماری را بررسی کنیم.

علائم فیبرومیالژیا چیست؟

در ادامه به بررسی برخی مهم‌ترین علائم فیبرومیالژیا می‌پردازیم. این علائم معمولاً در نقاطی از بدن مانند پشت و گردن، قفسۀ سینۀ، کمر، شکم ،بازو، پاها و نیمرخ چپ صورت رخ می‌دهد.

درد و حساسیت در مفصل‌ها و‌عضلات

در بررسی علل و درمان فیبرومیالژیا باید گفت که افراد بیشتر با احساس درد سراسری در کل بدن به پزشک مراجعه می‌کنند. احساس دردی که به صورت دردی مبهم و مداوم توصیف می‌شود و به صورت دوره‌های سه ماهه ادامه یافته و معمولاً در هر دو طرف بدن و از بالا تا پایین کمر احساس می‌شود.

احساس خستگی شدید

از علائم دیگر فیبرومیالژیا ، احساس خستگی شدید حتی بعد از استراحت و خواب است که در طول روز افراد آن را احساس می‌کنند.

اختلال در خواب

ممکن است افراد با مشکلات خواب و اختلال در خواب مواجه باشند. خواب آنها کافی نبوده و یا نامناسب باشد. به‌طوری‌که نتوانند به‌مدت طولانی در خواب عمیق فرو روند و د‌رنتیجه، مرتب بیدار می‌‌شوند.

افزایش حساسیت به درد

افراد ممکن است با برخوردهای کوچک و ضربه‌های سبک احساس درد شدیدی داشته باشند.

مشکلات در حافظه و اختلال تمرکز

از دیگر علائم فیبرومیالژیا فراموشی و مشکلات حافظه و احساس عدم تمرکز است.

مشکلات خلقی

مشکلات خلقی روانی از جمله احساس اضطراب، افسردگی و کرختی نیز در این بیماری مشاهده می‌شود.

بیماری‌های گوارشی

مجموعه‌ای از بیماری‌های گوارشی مانند مشکلات در معده، در هضم غذا، دل‌درد و د‌لپیچه نیز به این بیماری مرتبط می‌شود.

علت دردهای فیبرومیالژیک

علت فیبرومیالژیا چیست؟

در بررسی علل و درمان فیبرومیالژیا، علت دقیق این بیماری هنوز شناخته شده نیست، اما محققان در تلاشند تا بروز برخی بیماری‌های ژنتیکی و زمینه‌ای؛ عفونت‌ها و رویدادهای فیزیکی عاطفی مختلف که در بروز آن نقش دارند را بررسی کنند.

اما به‌طور کلی، پزشکان در بررسی علل و درمان فیبرومیالژیا، ارتباط مواد غذایی مختلف در تشدید علائم فیبرومیالژیا، اختلال در نوروشیمیایی مغز و سیستم عصبی مرکزی، قرارگیری در معرض عوامل روانشناختی مختلف مانند اضطراب، افسردگی و استرس طولانی مدت را مرتبط با این بیماری می‌داند.

راه تشخیص فیبرومیالژیا چیست؟

در تشخیص فیبرومیالژیا، معمولا پزشک بر اساس نشانه‌ها و علائم مختلف، تاریخچۀ پزشکی افراد و انجام آزمون‌های فیزیکی مختلف، به بررسی این سندروم می‌پردازد. پزشک ممکن است برخی از نقاط حساس بدن را لمس کند و یا فشار دهد تا از بروز درد در آنها مطمئن شود. حداقل باید ۱۱ نقطه فشاری مرتبط با این بیماری در بدن افراد تشخیص داده شود.

برای بررسی دقیق‌تر با انجام آزمون‌های تشخیصی مانند آزمایش خون، تصویربرداری و رادیوگرافی اسکن مغز و نخاع، احتمال بروز بیماری‌های دیگر را بررسی کرده تا در صورت بروز علائم مشابه با دقت بیشتر به این بیماری توجه شود.

راه درمان فیبر‌میالژیا

همانطور که دانستیم برای بررسی علل و درمان فیبرومیالژیا باید از چند روش درمانی مختلف استفاده شود تا نتایج بهبود مشاهده شود.

1- درمان دارویی

در ابتدا پزشک متخصص با استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و داروهایی مانند آن به کاهش التهاب و مدیریت درد در بدن می‌پردازند.

2- فیزیوتراپی

برای بهبود دامنۀ حرکت، تقویت عضلات و کاهش درد، فیزیوتراپی به‌عنوان یک درمان مکمل نیز تجویز می‌شود.

3- جلسات مشاوره

ارائه جلسات مشاورۀ روانشناختی و روان درمانی نیز برای مدیریت استرس، افسردگی و اضطراب در افراد توسط پزشک متخصص توصیه می‌شود.

4- تغییر در سبک زندگی

تغییر سبک زندگی و در پیش گرفتن زندگی سالم نیز اصلی‌ترین دستور درمان خواهد بود.

Fibromyalgia 3

درمان خانگی بیماری فیبرومیالژیا چیست؟

استفاده از درمان‌های خانگی برای درمان فیبرومیالژیا نیز موثر است. به‌عنوان مثال، استفاده از مواد غذایی ضد التهابی مانند هویج و کلم در رژیم غذایی توصیه می‌شود. استفاده از دمنوش‌های آرامبخش در طول روز و به ویژه قبل از خواب نیز بسیار مفید است.

انجام حرکات کششی و پیاده‌روی نیز برای کاهش استرس در بدن افراد بیمار نیز باید در برنامۀ روزانۀ افراد قرار گیرد.

برای فیبرومیالژیا به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

در ابتدا می‌توانید با مراجعه به پزشک عمومی یا پزشک خانواده، این بیماری را با آنها در میان گذاشته تا آنها به بررسی علائم آن در بدن شما بپردازند. سپس آنها ممکن است شما را به یک روماتولوژیست یا متخصص مغز و اعصاب ارجاع دهند.

متخصص روماتولوژی به درمان مشکلات مرتبط با مفاصل و بافت‌های همبند می‌پردازد و در تشخیص و درمان فیبرومیالژیا کمک کننده است. متخصص مغز و اعصاب نیز می‌تواند مشکلات خواب، افسردگی یا اختلالات شناختی را در بدن افراد بررسی کرده و با ارزیابی دقیق‌تر به درمان این بیماری بپردازد.

در نهایت شما ممکن است با یک پزشک فیزیوتراپ نیز جلساتی داشته باشید تا برای کاهش دردهای مزمن شما یک برنامه درمانی حرکتی پیشنهاد دهد. به‌طورکلی، یک برنامۀ درمانی جامع شامل داروها، فیزیوتراپی و مشاورۀ روانشناختی، برای بهبود علائم و نشانه‌های فیبرومیالژیا تدوین خواهد شد.

امیدواریم با توجه به نکاتی که در این مقاله از رهفیت بیان شد، توانسته باشید اطلاعات و آگاهی خود را درباره بیماری فیبرومیالژیا افزایش دهید. فراموش نکنید که خط اول مسیر درمان خود شما هستید که باید با تغییر سبک زندگی خود، درمان را شروع کنید. امیدواریم با توجه به این نکات بتوانید در زمان کوتاه در مسیر سلامتی و تندرستی گام بردارید و سلامت عمومی خود را به دست آورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می خوانیم

مقالات اخیر