شانه درد ممتد شما را کلافه کرده است و نمیدانید علت چیست؟ باید تاندونیت شانه را بررسی کنید. تاندونیت شانه یک بیماری التهابی است که تاندونهای گروهی از عضلات را درگیر میکند. علت تاندونیت شانه ضربه و آسیب است و درمان تاندونیت شانه از درمان دارویی تا فیزیوتراپی متغیر است.
بررسی علت تاندونیت شانه و درمان آن
یکی از بخشهای ستون فقرات که فشار زیادی را در طول روز تحمل میکند، مفصل شانه است. مفصل شانه شامل استخوانها، تاندونها، غضروفها، مینیسکها و رباطها است که هرگونه آسیب در این بخشها میتواند درد شانه را ایجاد کند.
بسیاری از دردهای شانه در یک دوره طول درمان کاهش مییابند و برخی دیگر مانند سندروم گیرافتادگی شانه که با درد بسیاری همراه است، نیاز به درمانهای بیشتری دارند. اما بهطور کلی، درمانهای مفصلی شامل ترکیبی از درمانهای ورزشی، حرکتی و دارویی است.
بسیاری از بیماریهای مفصل شانه میتواند با یک دوره فیزیوتراپی بهبود یابند. بیماریهای که نیاز به تحریک مفصل دارند مانند، شانۀ یخزده بیشتر به فیزیوتراپی پاسخ میدهند. انجام حرکات اصلاحی شانۀ یخ زده به مفصلهای شانه کمک میکند تا انعطافپذیری شانه افزایش پیدا کرده و نشانههای بهبود آشکار شود. امروزه حرکات اصلاحی نقش مهمی در روند درمان بیماریها و مشکلات مفصلی ایفا میکنند. حرکات اصلاحی افتادگی شانه در کنار یک دورۀ برنامۀ آبدرمانی مسیری است که بیشتر بیماران طی میکنند و بعد از گذراندن طول درمان چند هفتهای، با بهبودی نسبی و حتی کامل دورۀ درمان را به انتها میرسانند.
اینکه شانه دچار آسیب شود، باتوجه به زندگی دنیای امروز چندان دور از انتظار نیست. بااینحال، افزایش آگاهی و اطلاعات در این میتوانند پیشگیری و یا درمان بسیاری از مشکلات مفصلی را در نقطۀ شروع آغاز کند. در این مقاله از مجلۀ رهفیت همراه شما هستیم تا با علت تاندونیت شانه آشنا شویم و آگاهی بیشتری دربارۀ آن بدست آوریم.
تاندونیت شانه چیست؟
تاندونیت شانه، یک وضعیت التهابی است که با ورم تاندونهای شانه همراه است. این التهاب و ورم معمولاً به دلیل آسیبهای مکرر در مفصل شانه، حرکات تکراری پرفشار یا ضربۀ ناگهانی به مفصل شانه ایجاد میشود. این وضعیت میتواند برای تاندونهای گروهی از عضلات به نام روتاتور کاف و همچنین تاندون عضله دوسر بازو رخ دهد. عضلات روتاتورکاف شامل ماهیچهها و تاندونهای شانه تشکیل شدهانداست که استخوان بازو را به تیغه شانه متصل میکند.
تاندونیت شانه علت اصلی درد و سفتی در مفصل شانه است که با ناراحتی زیادی برای افراد همراه است. آسیبهایی که به مفصل شانه وارد میشود، میتواند گاهی علت اصلی تاندونیت شانه باشد. با مراجعه به پزشک متخصص، ترکیبی از درمان دارویی و حرکتی شکل میگیرد و روند بهبود بررسی میشود. در ادامه علائم و علت وقوع این عارضۀ دردناک در مفصل شانه را بیشتر بررسی میکنیم.
علائم تاندونیت شانه چیست؟
همانطور که دانستیم، تاندونیت شانه یک بیماری التهابی مفصلی است که در اثر آسیب و تروما به مفصل شانه اتفاق میافتد. بنابراین؛ نشانهها و علائمی وجود دارد که توجه به آن میتواند در تشخیص دقیق علت تاندونیت شانه و انتخاب بهترین روش درمان موثر باشد. پزشک متخصص با بررسی این علائم و شدت آنها میتواند روش درمانی خود را پیشنهاد دهد. از آنجایی که تاندونیت شانه بیشتر در اثر آسیب به بافت تاندونهای شانه ایجاد میشود، با علائم زیر همراه است.
- درد ناگهانی شانه بهویژه هنگام بالا بردن شانه
- احساس خشکی در هنگام حرکت
- احساس گیرکردن شانه هنگام حرکت
- کاهش دامنۀ حرکت شانه
- شنیدن صدای کلیک در شانه
- درد در شانه هنگام خوابیدن در شب و بیدار شدن در صبح
- احساس درد و تورم در شانه هنگام دست زدن
- احساس گرفتگی در شانه
- احساس سنگینی در شانه
وجود مجموعهای از علائم بالا میتواند نشان دهنده تاندونیت شانه باشد که پزشک متخصص هریک را به دقت بررسی خواهد کرد.
علت تاندونیت شانه چیست؟
همانطور که دانستیم، تاندونیت شانه یک مشکل التهابی مفصل است که با درد و تورم در مفصل شانه همراه است. دلایل زیادی وجود دارند که میتوانند علت این التهاب و علت تاندونیت شانه باشند.
افرادی که در طول روز فشار زیادی به مفصل شانۀ خود وارد میکنند، بیشتر به تاندونیت شانه دچار میشوند. بهعنوان مثال، ورزشکارانی که حرکات سنگین انجام میدهند و یا در طی ورزش خود، آسیبهای ناگهانی به مفصل شانۀ آنها وارد میشود، مانند ورزشهای شنا، تنیس، گلف و والیبال، با احتمال بیشتری به تاندونیت شانه دچار میشوند. چرا که این ضربه و یا فشار ناگهانی روی مفصل، علت تاندونیت شانه خواهد بود.
افرادی که در طول روز بهواسطۀ شغل خود فشار زیادی به شانه وارد میکنند و یا به انجام حرکات تکراری با مفصل شانه مشغول هستند، علائم تاندونیت شانه در آنها شایعتر است.
در موارد دیگر، افرادی که به بیماریهای نقص سیستم ایمنی دچار هستند و یا درگیر بیماریهای التهابی میباشند، بیشتر در معرض ابتلا به تاندونیت شانه خواهند بود. افزایش سن و کهولت نیز میتواند در سنین بالا، علت تاندونیت شانه باشد.
تشخیص تاندونیت شانه چگونه است؟
زمانی که با درد در شانه، به پزشک متخصص مراجعه میکنید، پزشک با بررسی سوابق پزشکی و بیماریهای زمینهای و بررسی دقیق علائم تاندونیت شانه، سعی در تشخیص این بیماری دارد.
در مواردی نیز پزشک متخصص توصیه میکند تا عکسبرداری از مفصل شانه انجام شود تا شدت التهاب و تورم در بافت تاندونهای مفصل شانه مشاهده شود. پزشک متخصص با بررسی بالینی محل درد در شانه میتواند تشخیص بهتری در این زمینه داشته باشد.
راه درمان تاندونیت شانه چیست؟
زمانی که علت تاندونیت شانه مشخص شد، درمان تاندونیت شانه درنظر گرفته میشود. این درمان میتواند شامل درمان دارویی، ورزشی و حرکتی، استفاده از آتل و یا آبدرمانی باشد.
اگر علت تاندونیت شانه بیماریهای التهابی و خود ایمنی باشد، پزشک متخصص با تجویز داروهای ضد التهابی سعی در کنترل التهاب تاندونها و بافت مفصل شانه خواهد داشت. این داروها ممکن است بهصورت خوراکی و یا بهصورت وریدی تجویز شوند. در مواردی که علت تاندونیت شانه آسیب است، استفاده از فیزیوتراپی و یک دوره استراحت مطلق مفصل شانه توصیه میشود.
افرادی که در اثر فشار و تحرک مفصل شانه به تاندونیت شانه دچار شدهاند نیز باید از ترکیب فیزیوتراپی و آبدرمانی استفاده کنند.
درمان خانگی تاندونیت شانه چیست؟
اگر پزشک متخصص شما تشخیص داده علت درد در شانه، تاندونیت شانه است، توجه به برخی نکات و رعایت آنها در خانه میتواند علائم تاندونیت شانه را کاهش دهد.
- به اندازه کافی استراحت کنید.
- از فشار عصبی و استرس دوری کنید.
- از غذاهای ضد التهابی استفاده کنید.
- در هوای آزاد به انجام حرکات کششی سبک بپردازید.
- فشار روی مفصل را کاهش دید.
- از کمپرس آب گرم و سرد بهصورت متناوب استفاده کنید.
چطور از تاندونیت شانه پیشگیری کنیم؟
همانطور که دانستید، علت تاندونیت شانه از آسیب فیزیکی تا بیماریهای التهابی متفاوت است. اگر فردی هستید که در طول روز از مفصل شانۀ خود استفادۀ زیادی میکنید و یا یک ورزشکار هستید، مراقب باشید چه حرکاتی انجام میدهید. درکنار تحرک روزانه، به انجام حرکات ورزشی کششی و تقویتی عضلات شانه بپردازید تا فشار روی تاندونهای مفصل شانه کاهش یابد.
اگر در شرایط استرسزا و پرتنش بهسر میبرید و شانۀ شما آسیبپذیر است، احتمال وقوع تاندونیت شانه در شما افزایش مییابد. برای کاهش فشار و استرس سعی کنید به اندازۀ کافی استراحت کنید. روزانه در معرض نور خورشید پیادهروی کنید و با انجام ورزشهایی مانند پیلاتس در آب به کاهش تنش روی عضلات و مفاصل خود بپردازید.
در این مقاله از مجلۀ رهفیت همراه شما بودیم تا با علائم و نشانههای تاندونیت شانه آشنا شویم. تاندونیت شانه یک عارضۀ دردناک است که با درمانهایی مانند فیزیوتراپی و آبدرمانی بهراحتی درمانپذیر است. برای درمان مشکلات مفصلی بهویژه تاندونیت شانه، مجموعۀ رهفیت همراه شماست. در این مجموعه میتوانید در کنار افراد متخصص و تجهیزات روز دنیا، سلامتی و تندرستی خود را بازیابید. هماکنون میتوانید با کارشناسان رهفیت تماس بگیرید و اطلاعات بیشتری بدست آورید.