تاثیرات عجیب آب درمانی در بهبود تنگی کانال نخاعی

مشکل تنگی کانال نخاعی دارید و این درد کلافه‌تان کرده‌است؟ به آب درمانی برای تنگی کانال نخاعی فکر کنید. آب درمانی تنگی کانال نخاعی با اثرات قابل‌توجهی که دارد، روند درمان را آسان‌تر کرده و باعث می‌شود در بازهٔ زمانی کوتاه‌تری به اهداف درمانی خود دست پیدا کنید.

آیا درمان تنگی کانال نخاع با آب درمانی امکان‌پذیر است؟

تنگی کانال نخاعی، از آن جمله عارضه‌های پر دردسر برای افراد است که می‌تواند درد‌ بسیار زیادی را برای آنها ایجاد کرده و فعالیت‌های روزانهٔ آن‌ها را با اختلال رو‌به‌رو کند. مشکلات مربوط به دیسک کمر و کمردرد‌های پی‌درپی‌‌ از جمله پیامد‌های آزاردهندهٔ تنگی کانال نخاعی است. درمان‌های مختلفی وجود دارد که می‌تواند در طول روند بهبودی تنگی کانال نخاعی مورد استفاده قرار گیرد. یکی از جدید‌ترین روش‌های درمانی مطرح شده توسط برخی پزشکان، آب درمانی تنگی کانال نخاعی است. استفاده از آب درمانی برای دیسک کمر و حتی کمردرد سیاتیک نیز بسیار مفید بوده و نتایج خوبی را نشان داده‌است.

آب درمانی با اهداف مختلفی صورت می‌گیرد اما مهم‌ترین تاثیر آب درمانی برای تقویت عضلات است. تقویت عضلات در آب درمانی باعث کاهش فشار بر روی مفاصل شده و درد و ناراحتی افراد را نیز تاحد موثری کاهش می‌دهد. آب درمانی با هدف بهبود درد‌های مختلفی توصیه می‌شود. به‌عنوان مثال، کاهش درد‌های بخش پشتی بدن به‌ویژه کمر، از جمله فواید آب درمانی برای کمر درد است. انجام جلسات آب درمانی برای تنگی کانال نخاعی، یک روش کمتر تهاجمی است که می‌تواند در بلند مدت با نظر پزشک متخصص، جایگزین درمان‌های پرخطر شود. در ادامۀ این مقاله، بررسی می‌کنیم که آب درمانی چیست و چرا به آب درمانی نیاز خواهیم داشت.

تنگی کانال نخاعی به چه معناست؟

تنگی کانال نخاعی در‌واقع، به‌معنای باریک شدن فضای مابین ستون فقرات است که این عارضه می‌تواند موجب وارد شدن فشار به اعصابی شود که درون ستون فقرات قرار گرفته‌اند. تنگی کانال نخاعی اغلب در ناحیه کمر و گردن رخ می‌دهد و موجب درد و ناراحتی در این نواحی می‌شود. البته این احتمال وجود دار که این مشکل برای بسیاری از افراد با درد و ناراحتی همراه نباشد که ممکن است در مراحل ابتدایی این مشکل اثر خاصی مشاهده نشود. اما بسیاری از افرادی که با مشکل تنگی کانال نخاعی همراه هستند، اغلب با علائمی مانند احساس درد، سوزن سوزن شدن، بی‌حسی و ضعف عضلانی به پزشک مراجعه می‌کنند.

Spinal Canal Stenosis

حرکات آب درمانی برای کانال نخاع

برای کاهش علائم ناشی از تنگی کانال نخاعی درمان‌های مختلفی ارائه شده است. استفاده از آب درمانی برای تنگی کانال نخاعی می‌تواند با ورزش‌های زیر پیگیری شود.

1- پیاده‌روی در آب

پیاده‌روی در آب یکی از روش‌های ساده و کاربردی است که در عین سادگی اثرات خوبی را بر عضلات و ماهیچه‌های پا و کمر دارد. در این روش، افراد در کنار لبه‌های استخر ایستاده و به کمک دیواره‌های استخر آرام در آب حرکت کرده و با حفظ تعادل مسیر مشخصی را در استخر طی می‌کنند.

2- حرکت پارو‌ زدن پاها در آب

پارو زدن در آب نیز یکی از انواع روش‌های درمان تنگی کانال نخاعی با آب درمانی است. در این روش درمانی، افراد بهتر است در کنارهٔ دیواره استخر قرار گرفته و با تکیه بر دیواره استخر، پاهای خود را به آرامی در آب تکان داده و به حالت پارو زدن این کار را انجام دهند. سپس لازم است این حرکت برای پای دیگر نیز تکرار شود.

3- حرکت نگه‌داشتن پاها به حالت شناور

در این روش از درمان تنگی کانال نخاعی با آب درمانی، بهتر است افراد در کنار دیوارهٔ استخر قرار گیرند، با تکیه دادن یک دست به دیوارهٔ استخر، یکی از پاها را بالا آورده و در آب معلق کرده و سپس به آرامی در کف استخر قرار دهند. این فرایند را برای پای مقابل نیز استفاده می‌کنند. در این فرآیند، دامنهٔ حرکتی لگن افزایش یافته و فشار بر دیسک‌ها کاهش می‌یابد.

hydrotherapy for Spinal Canal Stenosis

دلیل به وجود آمدن تنگی کانال نخاع

تنگی کانال نخاعی معمولاً در اثر ابتلا به بیماری آرتروز و به خاطر تغییرات سایشی و پارگی در ستون فقرات که ناشی از این بیماری‌ست، ایجاد می‌شود. نشستن‌های طولانی مدت که در دراز مدت آسیب‌های جبران ناپذیری بر ستون فقرات ایجاد می‌کند و می‌تواند در آینده مشکل تنگی کانال نخاعی را برای افراد ایجاد کند.

همانطور که گفتیم، بروز این مشکل در برخی از افراد مبتلا به تنگی کانال نخاعی ممکن است با هیچ علائمی همراه نباشد. اما نکتۀ مهم این است که اگر فردی هستید که تحرک کمی دارید و به حالت نشسته زیاد قرار می‌گیرید و یا فشار زیادی به‌صورت مستمر بر ستون فقرات شما وارد می‌شود، به‌مروز زمان ممکن است شاهد علائمی مانند سوزن سوزن شدن، مورمور شدن، بی‌حسی و ضعف عضلانی باشید که بهتر است به آن توجه کرده و سریعا با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

بهبود تنگی کانال نخاع با آب درمانی

همانطور که گفتیم، آب درمانی کمک شایانی به درد‌های مفصلی می‌کند و آب درمانی برای تنگی کانال نخاعی به‌عنوان یک روش درمانی مناسب و کارآمد شناخته می‌شود. اما آب درمانی چطور باعث بهبود دردهای مختلف، به‌ویژه بهبود تنگی کانال نخاعی می‌شود؟ در ادامه این مبحث را بررسی می‌کنیم.

آب درمانی برای تنگی کانال نخاعی یکی از روش‌های مکمل یا جایگزین در طول روند درمان تنگی کانال نخاعی است که برای افراد مختلفی توصیه می‌شود. در طول فرآیند آب درمانی برای تنگی کانال نخاعی، وجود آب باعث می‌شود فشار روی مفاصل و ماهیچه‌ها کاهش یافته و در عین حال دامنهٔ انجام حرکات را گسترش می‌دهد. جریان خون با راه رفتن در آب، افزایش یافته و این امر عملکرد بافت‌ها را تقویت کرده و انعطاف‌پذیری آن‌ها را افزایش می‌دهد. با انجام حرکات مختلف و داشتن انعطاف‌پذیری بیشتر، ماهیچه‌ها و عضلات با کمترین فشاری تقویت شده و در نهایت، انجام فعالیت‌های روزانه را با انعطاف بیشتری ممکن می‌سازد.

جمع‌بندی

سلامتی و داشتن بدنی سالم، مهم‌ترین هدف زندگی است. اگر تا به امروز به این هدف توجه نداشته‌اید به شما توصیه می‌کنیم که از امروز به بعد در این نوع تفکر، تجدید نظر کنید و سلامتی بدن خود را در اولویت قرار دهید. مشکل تنگی کانال نخاعی می‌تواند یک مشکل آزار‌دهنده برای افراد باشد اما می‌توان تا حد مناسبی از وقوع آن پیشگیری کرد. بنابراین اولویت زندگی خود را بر داشتن بهترین حالت برای بدن خود قرار دهید و از خود مراقبت کنید.

در‌صورت وقوع این مشکل، نگران نباشید. درمان تنگی کانال نخاعی می‌تواند به روش‌های مختلفی صورت بگیرد. در موارد دشوار پزشک درمان‌های جراحی را پیشنهاد می‌دهد که با ریسک بالایی همراه است. امروزه روش‌های غیر تهاجمی مانند آب درمانی بسیار رایج شده‌اند. از آنجایی که افراد در اثر تنگی کانال نخاعی، در دامنهٔ حرکتی مفاصل خود با کاهش روبه‌رو هستند، آب درمانی کانال نخاعی می‌تواند با افزایش دامنهٔ حرکات از خشکی مهره‌ها کاسته و درد در این نواحی را به میزان موثری کاهش می‌دهد. اگر با درد‌های مکرر ناشی از تنگی کانال نخاعی روبه‌رو هستید، استفاده از آب درمانی برای تنگی کانال نخاعی را در یک بازهٔ مشخص برای تسکین دردهای خود امتحان کنید. اگر می‌خواهید از آب درمانی برای بهبود تنگی کانال نخاعی هستید، مجموعه ره فیت آماده ارائه بهترین خدمات به شماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می خوانیم

مقالات اخیر