زانودرد هنگام رانندگی

دلیل زانو‌درد هنگام رانندگی چیست؟ | علل وقوع و راه درمان این مشکل

اگر هنگام رانندگی احساس زانو‌درد دارید، ممکن است این دلایل باعث زانو‌درد در‌هنگام رانندگی شود. وضعیت قرارگیری پاها و کمر در رانندگی باعث می‌شود با توجه به برخی دلایل، فشار زیادی به اعصاب اندام‌های تحتانی وارد شده و در‌نهایت موجب زانو‌درد در‌هنگام رانندگی و حتی کمردرد شود.

بررسی علت زانو‌درد بعد از رانندگی و راه درمان آن

رانندگی در دنیای امروز به یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های زندگی روزمره تبدیل شده است. بسیاری از افراد برای انجام کارهای خود بخشی از روز را به رانندگی مشغول هستند. رانندگی شرایطی را برای بدن افراد ایجاد می‌کند که ممکن است در آینده، مشکلات فراوانی مانند کمردرد شدید را به‌همراه داشته باشد.

حالت نشستن و قرارگیری وضعیت کمر و پاها در هنگام رانندگی، در‌صورت عدم توجه به پیامدهای آن می‌تواند برای افراد دردسر ساز باشد. یکی از این دردهایی که در هنگام رانندگی سراغ افراد می‌آید، درد‌زانو در‌هنگام رانندگی است.

افرادی که به زانو‌درد سیاتیک دچار هستند، باید با احتیاط بیشتری به رانندگی بپردازند. چرا که این شرایط می‌تواند درد فراوانی را با شدت این مشکل همراه کند. اما همانطور که می‌دانید رانندگی فعالیتی اجتناب‌ناپذیر است و افراد روزانه به رانندگی می‌پردازند تا کارهای خود را به سرانجام بر‌سانند. بنابراین؛ باید برای پیشگیری از زانودرد بعد از رانندگی، برخی فعالیت‌های مفید و موثر در این مسیر را در نظر داشت.

در بسیاری از موارد علت زانو‌درد در‌هنگام رانندگی، ضعف عضلات تحتانی است. در‌نتیجه، تقویت این عضلات می‌تواند بخشی از مسیر درمان این مشکل باشد. اگر انجام فعالیت‌های تقویتی به‌تنهایی مشکل باشد، استفاده از آب‌درمانی برای تقویت عضلات می‌تواند در یک برنامۀ هفتگی تاثیرگذار باشد. عوامل بسیاری می‌تواند موجب بروز این مشکل باشد و درمان‌های مختلفی نیز می‌توان برای آن در‌نظر گرفت. در ادامۀ این مقاله، همراه شما هستیم تا با علت زانو‌درد در‌هنگام رانندگی آشنا شویم و با دقت بیشتری به بررسی این مشکل آزار‌دهنده بپردازیم.

زانودرد بعد از رانندگی

اصلی‌ترین دلایل زانو‌درد در رانندگی

برای اینکه بتوانیم علت اصلی زانودرد در رانندگی را بررسی کنیم، باید با آناتومی کمر و لگن بیشتر آشنا شویم. زانو یکی از مفصل‌های پیچیدۀ بدن می‌باشد که از سه استخوان اصلی تشکیل شده است: استخوان ران (فمور)، استخوان درشت نی (تیبیا) و استخوان کوچکی به نام کشکک (پاتلا). علاوه‌بر‌این، زانو شامل ساعدها، رباط‌ها و غضروف‌ها است که به ثبات و حرکت صحیح مفصل کمک می‌کنند. غضروف‌های مفصلی که در انتهای استخوان‌ها قرار دارند، به جلوگیری از ساییدگی و آسیب به استخوان‌ها کمک می‌کنند و رباط‌ها، مفصل را پایدار نگه می‌دارند.

لگن نیز از یک ساختار پیچیده برخوردار است که شامل استخوان‌های فقدان (ایلیوم، ایسکیوم و pubis) و استخوان خاجی (ساکروم) می‌شود. اتصال این استخوان‌ها به یکدیگر در لگن باعث حرکت انسان می‌شود. بنابراین؛ هر نوع مشکلی که مفاصل این ناحیه را درگیر کند، می‌تواند علت زانودرد هنگام رانندگی باشد. در ادامه، با مشکلاتی که می‌تواند درد زانو بعد از رانندگی را سبب شود آشنا خواهیم شد.

1- آرتروز

یکی از رایج‌ترین مشکلات مفصلی آرتروز است. آرتروز زانو به‌ویژه در افرادی که زندگی کم‌تحرکی داشته‌اند، می‌تواند علت زانودرد در هنگام رانندگی باشد. در‌هنگام رانندگی، وضعیت قرارگیری زانو‌ها و حالت نشستۀ کمر و لگن در بلند مدت، باعث تخریب غضروف‌ها و ساییدگی مفصل خواهد شد. در‌نتجیه، شدت آرتروز افزایش یافته و به‌ویژه در‌هنگام رانندگی، اثرات آن آشکار خواهد شد. اگر افراد از قبل دچار آرتروز نباشند ولی درد زانو هنگام رانندگی را تجربه کنند، ممکن است در خطر وقوع آرتروز زانو باشند.

2- کشیدگی مفصل زانو

در افرادی که اضافه‌وزن دارند یا با کوتاهی مفصل ران همراه هستند، امکان وقوع درد‌ زانو در‌هنگام رانندگی بیشتر خواهد بود. چرا که در این شرایط، مفصل زانو نسبت به لگن با فشار بیشتر همراه است و رانندگی برای این افراد در بلند مدت باعث بروز چنین دردهایی می‌شود. بنابراین؛ افرادی که قد کوتاه‌تر از استاندارد دارند و با اضافه‌وزن نیز همراه هستند، به مشکل زانو‌درد بعد از رانندگی دچار خواهند شد.

3- نرم شدن کشکک زانو

عوامل بسیاری در وقوع مشکل نرم شدن کشکک زانو موثر هستند. بالارفتن زیاد از پله‌ها، فشار بیش از حد به مفصل زانو در اثر نوع شغل افراد، کمبود مواد مغذی و ضعف عضلانی می‌تواند باعث نرم شدن کشکک زانو شود. در‌هنگام رانندگی، نرم شدن کشکک زانو می‌تواند یکی از چندین علت زانو‌درد در‌هنگام رانندگی باشد. از طرفی، رانندگی طولانی مدت نیز می‌تواند باعث شدت یافتن این مشکل شده و در‌نتیجه، با گذر زمان، زانو‌درد بعد از رانندگی نیز شدت می‌یابد.

درمان زانودرد هنگام رانندگی

راه‌های درمان زانو‌درد رانندگی

اگر مشکل درد‌ زانو هنگام رانندگی شما را کلافه کرده است، آگاهی از برخی موارد می‌تواند در کاهش این درد موثر باشد. اگر در مراحل ابتدای این مشکل هستید و زانو درد بعد از رانندگی سراغ شما می‌آید، یعنی در مراحل ابتدایی این مشکل هستید و بهتر است هرچه سریع‌تر به فکر درمان و راه چاره باشید. درمان‌هایی که می‌توانید تا پیش از شدت یافتن این مشکل انجام دهید شامل موارد زیر خواهد بود.

1- کاهش وزن

یکی از مهم‌ترین مواردی که روی مفاصل زانو اثرگذار است، وزن زیاد است. داشتن وزن زیاد در کنار ضعف عضلانی، تمام فشارهای وارد بر بدن را به مفاصل منتقل کرده و موجب فرسایش و درد در مفاصل خواهد شد. فضایی که باید توسط ماهیچه‌ها در مفاصل پر شود، با چربی‌های اضافه پر شده و در‌نتیجه فشار وارد بر مفاصل را بیشتر می‌کند. بنابراین، اگر هنوز در ابتدای مسیر این مشکل هستید، فعالیت‌های روزانۀ خود را کاهش دهید و رژیم غذایی خود را اصلاح کنید تا علت زانو‌درد بعد از رانندگی در شما کم کم محو شود.

2- تقویت ماهیچه‌ها

همانطور که دانستیم، ضعف ماهیچه‌ها نیز یکی از مهم‌ترین دلایل وقوع درد‌ زانو در هنگام رانندگی است. زمانی که ماهیچه‌ها دچار ضعف عضلانی باشند، نمی‌توانند فشار وارد بر خود را تحمل کنند و با انتقال فشار به مفاصل، موجب درد و فرسایش آن‌ها خواهند شد. انجام فعالیت‌های تقویتی و استقامتی به‌ویژه اگر زمان زیادی را به رانندگی می‌پرازید، می‌تواند در کاهش علائم زانو درد رانندگی بکاهد و با گذشت زمان راهی ساده برای درمان زانو‌ درد رانندگی باشد. برای شروع می‌توانید به پیاده‌روی روزانه بپردازید. با این‌کار هم وزن خود را کنترل خواهید کرد و هم به تقویت عضلات مفاصل زانو خواهید پرداخت.

3- استفاده از آب درمانی

زمانی که به درد‌ زانو هنگام رانندگی دچار هستید، ممکن است بیماری شما از حالت ابتدایی خارج شده باشد. در این شرایط، کاهش وزن و انجام حرکات تقویتی ممکن است برای شما دردسر‌ساز باشد. اما جای نگرانی نیست. شما می‌توانید این مسیر را به کمک آب‌درمانی انجام دهید. به این شکل که ابتدا به پیاده‌روی در آب می‌پردازید و سپس توسط یک متخصص آب‌درمانی یا فیزیوتراپی در آب می‌توانید عضلات خود را تقویت کرده و در‌نتیجه، از علائم زانو‌درد بعد از رانندگی بکاهید. از طرفی انجام حرکات ورزشی در آب می‌تواند انعطاف‌پذیری شما را افزایش دهد، بدون آن که فشار زیادی به مفاصل شما وارد شود. برای این کار می توانید از متخصصان آب درمانی و فیزیوتراپی ره فیت کمک بگیرید.

همانطور که در این مقاله از مجلۀ ره‌فیت خواندیم، دلایل مختلفی وجود دارد که می‌تواند باعث درد‌ زانو در هنگام رانندگی شود. باتوجه به علت ایجاد این مشکل، درمان‌های پیشنهادی توسط پزشک متخصص توصیه می‌شود. درمان زانو‌درد رانندگی چندان دشوار نیست اما به پیگیری و مداومت نیاز دارد. امیدواریم با مطالعۀ نکاتی که در این مقاله بیان شد، بتوانید با آگاهی بیشتری در مسیر سلامتی و تندرستی گام بردارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می خوانیم

مقالات اخیر