درمان آرتروز با فیزیوتراپی

درمان آرتروز با فیزیوتراپی | اثرات فیزیوتراپی در درمان آرتروز

برای درمان آرتروز منتظر دارو نباشید، همین امروز فیزیوتراپی را شروع کنید. تاثیرات فیزیوتراپی در درمان آرتروز در کنار درمان‌های دارویی، طول درمان راکوتاه‌تر کرده و علائم آرتروز را کاهش می‌دهد. در ادامه بیشتر با فواید فیزیوتراپی برای آرتروز آشنا می‌شویم.

آشنایی با تاثیر فیزیوتراپی بر آرتروز و نشانه‌های آن

یکی از دردناک‌ترین مشکلاتی که می‌تواند برای مفصل‌های بدن رخ دهد، آرتروز است. زمانی که نشانه‌های آرتروز ظاهر می‌شود، تقریبا راهی جز فیزیوتراپی نمی‌تواند از روند رشد آن جلوگیری کند. نقشی که فیزیوتراپی در تقویت مفصل‌ها ایفا می‌کند، تاحد قابل‌قبولی، نشانه‌های آرتروز را کاهش می‌دهد.

جلسات فیزیوتراپی از چند هفته تا چند ماه متغیر است و برای مشکلات متنوعی می‌توان از آن استفاده کرد. بسیاری از انواع آرتروزها مانند آرتروز زانو، با کمک فیزیوتراپی کنترل می‌شوند.

نکتۀ مهم در درمان آرتروز با فیزیوتراپی، زمان شروع درمان است. بسیار اهمیت دارد که در مراحل ابتدایی تشخیص این مشکل، درمان آرتروز با فیزیوتراپی آغاز شود و در یک برنامۀ تمرینی مناسب، این روش درمانی دنبال شود.

یکی از مهم‌ترین نشانه‌های آغاز آرتروز، به‌ویژه در زانو و بخش تحتانی کمر، زانو‌درد ناگهانی است. توجه به این علائم می‌تواند در تعین زمان درمان آرتروز با فیزیوتراپی موثر باشد. در موارد پیشرفته، فیزیوتراپی بخش‌های مختلف بدن را شامل می‌شود. ممکن است زمانی که آرتروز گردن پیشرفت کرده و مفصل‌های کمر را درگیر کرده باشد، به‌طور مکمل، درمان کمردرد با فیزیوتراپی نیز باید دنبال شود.

درگیری با بیماری مانند آرتروز خسته کننده است و نیاز به مداومت و پیگیری دارد. بااین‌حال، افزایش اطالعات در این زمینه می‌تواند کمی از دشواری مسیر درمان آرتروز با فیزیوتراپی بکاهد. در این مقاله از مجلۀ رهفیت همراه شما هستیم تا آگاهی بیشتری از آرتروز بدست آوریم و با مزایای درمان آرتروز با فیزیوتراپی آشنا شویم.

فیزیوتراپی آرتروز

آرتروز در کدام مفصل‌ها رخ می‌دهد؟

همانطور که می‌دانید، آرتروز یک بیماری مفصلی است که بیشتر بافت اطراف مفصل را درگیر می‌کند. هرجایی که مفصل تحت فشار باشد، آرتروز ظاهر می‌شود. بنابراین؛ معمولاً در مفاصل وزنی مانند زانو، لگن و کمر آرتروز رخ می‌دهد.

درمان آرتروز با فیزیوتراپی

در شرایطی که آرتروز ایجاد می‌شود، به‎علت درد و تورم، حرکت دادن مفصل‌ها دشوار می‌شود. حال آنکه حرکت مفصل‌ها در‌جهت کاهش علائم آرتروز بسیار مفید است. بنابراین، برای اینکه حرکت امکان‌پذیر باشد و مفصل‌ها نیز تحت فشار نباشند، درمان آرتروز با فیزیوتراپی دنبال می‌شود.

زمانی که پزشک متخصص به درمان آرتروز با فیزیوتراپی می‌پردازد، استفاده از آن را برای مفصل‌های شما کاملا مناسب می‌داند. چرا که فیزیوتراپی خواص بسیاری دارد که در ادامه با فواید درمان آرتروز با فیزیوتراپی بیشتر آشنا خواهیم شد.

افزایش انعطاف پذیری مفصل‌ها

در درمان آرتروز با فیزیوتراپی، زمانی که دایرۀ حرکات در اثر تحلیل غضروف‌ها کاهش می‌یابد، انجام حرکات مختلف در قالب فیزیوتراپی، باعث می‌شود افراد بتوانند توان مفصل‌های خود را باز یابند، بدون آن‌که درد و ناراحتی زیادی را تجربه کنند.

کاهش درد با ماساژ و ارسال پالس‌های الکتریکی و حرارتی

در بسیاری از موارد، استفاده از ماساژ درمانی در فیزیوتراپی همراه با درمان‌های مختلف الکتریکی و حرارتی می‌تواند درد و تورم ناشی از آرتروز را کاهش داده و این بیماری‌ را درمان‌پذیرتر کند.

بهبود عملکرد ماهیچه‌ها برای کاهش فشار روی مفصل‌ها

در مواد بسیاری، علت آرتروز ضعف عضلانی است که باعث انتقال فشار به مفصل‌ها می‌شود. در این صورت تقویت عضلات می‌تواند درد مفاصل‌ را کاهش دهد. امکان انجام حرکات مختلف به کمک فیزیوتراپی امکان‌پذیر است و به‌همین دلیل است که اصلی‌ترین بخش درمان آرتروز با فیزیوتراپی دنبال می‌شود.

ایجاد احساس آرامش بیشتر

زمانی که درمان آرتروز با فیزیوتراپی آغاز می‌شود، همواره متخصصان در کنار شما هستند تا با راهنمایی‌های بیشتر، گذر از این مسیر را برای شما هموارتر کنند. شما همواره می‌توانید به کمک این افراد متخصص آموزش‌های لازم را فرا‌ بگیرید و با استفاده از تکنیک‌هایی که این افراد بیان می‌کنند، درمان آرتروز خود را پیش‌بگیرید.

فیزیوتراپی برای درمان آرتروز

طول درمان آرتروز با فیزیوتراپی چقدر است؟

در ابتدا پزشک متخصص ممکن است یک تا سه جلسۀ درمانی را برای بررسی وضعیت مفصل‌ها و نوع فعالیت‌های لازم در‌نظر بگیرد. چرا که طول درمان آرتروز با فیزیوتراپی معمولاً به شدت بیماری، نوع مفصل درگیر و پاسخ بیمار به درمان بستگی دارد.

بعد از بدست آوردن این اطلاعات، پزشک متخصص برنامۀ درمانی آرتروز با فیزیوتراپی را بیان می‌کند. مهم است که بیمار طبق این برنامه به درمان خود بپردازد تا با بررسی دقیق‌تر پیشرفت و درمان آرتروز صورت گیرد. این برنامه شامل جلسات زیر خواهد بود.

جلسات اولیه

معمولاً ۲ تا ۳ جلسه در هفته در شروع درمان آرتروز با فیزیوتراپی توصیه می‌شود.

ارائۀ طول مدت درمان

بسته به پیشرفت بیمار در کاهش علائم آرتروز و هدف از درمان، ممکن است بین ۴ تا ۸ هفته یا بیشتر درمان آرتروز با فیزیوتراپی در‌نظر گرفته شود.

همانطور که دانستیم، فیزیوتراپی یک روش مؤثر و غیرتهاجمی در مسیر درمان آرتروز است که با کاهش درد، افزایش دامنه حرکتی و بهبود کیفیت زندگی بیماران می‌تواند در پیشرفت درمان آرتروز موثر باشد. با استفاده از تمرینات تقویتی، تکنیک‌های دستی و آموزش‌های مناسب، فیزیوتراپیست‌ها می‌توانند به بیماران کمک کنند تا علائم خود را کنترل کرده و توانایی‌های حرکتی خود را بهبود بخشند.

مجموعۀ رهفیت با در‌اختیار داشتن کادری مجرب و تجهیزات روز دنیا همواره در تلاش است، تا تندرستی و سلامتی را به افراد مبتلا به آرتروز بازگرداند. هم اکنون می‌توانید برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان رهفیت تماس بگیرید و درمان آرتروز با فیزیوتراپی را آغاز کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می خوانیم

مقالات اخیر