خالی کردن زانو

بررسی علل و درمان خالی کردن زانو + علائم خالی شدن زانو

یکی از عجیب‌ترین عارضه‌هایی که می‌تواند برای مفصل زانو ایجاد شود، خالی کردن زانو است. اگر در روزهای اخیر به این عارضه دچار شده‌اید، خواندن این مقاله به شما کمک می‌کند علل و درمان خالی کردن زانو را متوجه شوید. در این مقاله از مجله رهفیت با علل و درمان خالی کردن زانو آشنا خواهیم شد.

بررسی علل و درمان خالی کردن زانو

یکی از اصلی‌ترین مفصل‌های بدن، زانو است. این مفصل ساده اما پرکاربرد، نقش بسیار مهمی در حرکت انسان و انجام فعالیت‌‌های مختلف مانند راه‌رفتن و ایستادن ایفا می‌کند.‌ با این‌ حال، بسیاری از افراد با بروز مشکلات ناخوشایندی در این مفصل همراه هستند، مشکلاتی که ناگهانی بروز کرده و باعث عدم‌تعادل، لقی و ناپایداری زانو می‌شود.

به این وضعیت که در آن ناگهان زانو خم می‌شود، به اصطلاح خالی کردن زانو می‌گویند. این عارضه ممکن است به دلایل مختلف و در هر شرایطی رخ دهد. به‌ویژه زمانی که مفصل زانو درگیر است، مثلا در رانندگی، این عارضه می‌تواند علت زانودرد در هنگام رانندگی نیز باشد.‌

برای درمان خالی کردن زانو راه‌های مختلفی وجود دارد، مانند انجام حرکات اصلاحی و ورزشی‌‌. اما مشکل این است با وجود این درد و عارضه ورزش یا ممکن نیست یا با دشواری همراه است. در این شرایط، استفاده از آب درمانی برای تقویت عضلات اولین راه درمان این عارضه خواهد بود. اگر نشانه‌های خالی کردن زانو برطرف نشود، می‌تواند زمینه‌ساز مشکلات مفصلی دیگری مانند آب آوردن زانو باشد.

در‌ ادامهٔ این مقاله از رهفیت همراه شما هستیم تا به بررسی علل و درمان خالی کردن زانو بپردازیم و نحوهٔ زندگی با این عارضه را یاد بگیریم.‌ رهفیت همراه شماست تا اطلاعات مورد‌ نیاز دربارۀ مشکل خالی کردن زانو را در اختیار شما قرار‌دهد.

علت خالی شدن زانو

منظور از خالی کردن زانو چیست؟

در تعریف مشکل خالی کردن زانو باید اینطور گفت که این یک شرایط پیچیده است که در آن، فرد با احساس لقی و ناپایداری مفصل زانو به پزشک متخصص مراجعه می‌کند. این حالت به‌طور ناگهانی و بدون کنترل فرد رخ می‌دهد و احساس استرس و ترس فراوانی را در بدن فرد ایجاد می‌کند.

این عارضه باعث می‌شود فرد به‌طور موقت با احساس درد و فشار در زانو همراه باشد‌. در صورتی که این عارضه مزمن شده و به‌طور مکرر تکرار شود، می‌تواند زمینه‌ساز مشکلات دشوارتری در زانو شود. در ادامه علت خالی کردن زانو و راه درمان آن را بررسی می‌کنیم.

علت خالی کردن زانو چیست؟

خالی کردن زانو، مشکلی است که در آن رباط‌های زانو، مانند رباط صلیبی قدامی و رباط صلیبی پشتی، با ضعف همراه بوده و باعث خالی کردن زانو می‌شود. عوامل مختلفی وجود دارد که می‌تواند باعث بروز ضعف و ناتوانی در رباط‌ها شود که در ادامه، آن را بررسی می‌کنیم.

بیماری‌های التهابی

وجود بیماری‌های التهابی مانند آرتریت و آرتروز از‌جمله مواردی است که می‌تواند باعث لقی و ناپایداری زانو باشد. این حالت باعث التهاب و تخریب بافت‌های مفصلی شده و علت خالی کردن زانو خواهد بود.‌

مشکل ناپایداری کشکک زانو

یکی دیگر از مواردی که می‌تواند به‌عنوان علل خالی کردن زانو بررسی شود، مشکل ناپایداری کشکک زانو است. کشکک‌ها برای حرکت آسان زانو به‌وجود آمده‌اند و در‌صورت ضعف عضلات و ناپایداری بافت‌های مفصلی، کشکک زانو می‌تواند علت خالی کردن زانو باشد‌.

پارگی مینیسک زانو

یکی دیگر از علل خالی کردن زانو، پارگی مینیسک است. غضروف مینیسک دو بافت غضروفی کوچک در اطراف مفصل زانو است که آسیب به آن می‌تواند علت خالی کردن زانو به‌طور ناگهانی باشد.

علائم خالی کردن زانو

علائم خالی کردن زانو چیست؟

زمانی که شما علائم زیر را داشته باشید، می‌توانید به عارضهٔ خالی کردن زانو دچار باشید. علائم خالی کردن زانو شامل موارد زیر است:

  • احساس لقی در زانو
  • ناپایداری و عدم کنترل لحظه‌ای زانو
  • درد و فشار ناگهانی به مفصل زانو
  • احساس سایش و خوردگی در زانو

راه تشخیص خالی کردن زانو چیست؟

در ابتدا با مراجعه به پزشک متخصص، پزشک به ارزیابی شرایط اولیه به بررسی علائم خالی کردن زانو می‌پردازد و به‌طور فیزیکی مفصل زانو را بررسی می‌کند. پزشک معمولا پرسش‌هایی مانند سابقۀ خانوادگی، مشکلات زمینه‌ای، ژنتیک، رژیم غذایی و میزان فعالیت بدنی را در بیمار بررسی کرده و به تشخیص دقیق علت خالی کردن زانو می‌پردازد.

راه درمان خالی کردن زانو چیست؟

زمانی که پزشک متخصص، اصلی‌ترین علت خالی کردن زانو را یافت، متناسب با آن درمان‌های اولیه را آغاز می‌کند. اما به‌طور کلی، درمان خالی کردن زانو شامل موارد زیر خواهد بود:

درمان‌های ترمیمی

اگر علت خالی کردن زانو مربوط به پارگی مینیسک یا مشکل در کشکک زانو باشد، پزشک با درمان‌های ترمیمی مانند ترمیم غضروف مینیسک و یا برداشتن غضروف آسیب‌دیده، شروع به درمان خالی کردن زانو می‌کند.

استفاده از داروهای ضدالتهابی

اگر پزشک متخصص علت خالی کردن زانو را به بیماری‌های التهابی مانند آرتریت بداند، با تجویز داروهای ضد التهابی مانند آسپرین و داروهای غیر استروئیدی، به کاهش درد و التهاب زانو پرداخته و درمان خالی کردن زانو را بر این اساس قرار می‌دهد.

فیزیوتراپی

زمانی که پزشک متخصص تشخیص دهد، ضعف عضلانی علت اصلی خالی کردن زانو است، با تجویز جلسات فیزیوتراپی به تقویت عضلات اطراف مفصل زانو پرداخته و علائم خالی کردن زانو را کاهش می‌دهد.

آب‌درمانی

یکی از مهم‌ترین راه‌های درمان خالی کردن زانو، آب‌درمانی است. شما می‌توانید با مراجعه به مراکز آب‌درمانی، به انجام فعالیت‌های ورزشی در آب بپردازید و عضلات خود را تقویت کنید.

درمان خالی کردن زانو

درمان خانگی خالی کردن زانو چیست؟

به‌عنوان راه درمان خانگی خالی کردن زانو، برخی نکات وجود دارد که توجه به آن‌ها می‌تواند در کاهش علائم خالی کردن زانو موثر باشد. در ادامه این نکات را بررسی می‌کنیم.

ماساژ درمانی

یکی از راه‌های تقویت مفصل زانو و کاهش التهاب زانو، ماساژ درمانی است. می‌توانید به‌صورت روزانه بعد از بیدار شدن از خواب و قبل از خواب به انجام ماساژ زانو بپردازید.

استفاده از کمپرس

کمپرس آب یخ در بسیاری از موارد باعث کاهش درد و التهاب مفصلی شده و یکی از راه‌های درمان خانگی خالی کردن زانو خواهد بود.

انجام حرکات تقویتی

تقویت ماهیچه‌های زانو یکی از مهم‌ترین درمان‌‌های خانگی خالی کردن زانو است که شما می‌توانید به انجام آن‌ها در‌حالت نشسته و یا دراز کشیده بپردازید.

تغییر سبک زندگی

اگر یک زندگی پرفشار دارید، استرس و تنش را از خود دور کنید. به سلامت خود اهمیت دهید. خواب خود را تنظیم کنید و از رژیم غذایی ضد التهابی استفاده کنید.

برای درمان خالی کردن زانو به چه دکتری مراجعه کنیم؟

در اولین قدم از درمان خالی کردن زانو، باید به یک پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید. این پزشک علائم خالی کردن زانو را به‌طور دقیق بررسی کرده و علت اصلی آن را تشخیص می‌دهد. سپس با‌توجه به علت آن، شما را به متخصص فیزیوتراپی یا دیگر متخصص بیماری‌های التهابی ارجاع می‌دهد.‌

در این مقاله از رهفیت همراه شما بودیم تا با علل و درمان خالی کردن زانو آشنا شویم. خالی کردن زانو می‌تواند در شرایطی باعث احساس نگرانی و ترس در افراد شود. این مشکل که با لقی و ناپایداری زانو همراه است، می‌تواند فعالیت افراد را با اختلال همراه کند. یکی از راه‌های درمان این عارضه، استفاده از آب‌درمانی و فیزیوتراپی است.‌ شما می‌توانید با مراجعه به مرکز آب‌درمانی و فیزیوتراپی رهفیت، وضعیت عمومی بدن خود را بررسی کرده و با نظر کارشناسان مجرب و استفاده از تجهیزات روز دنیا، در مسیر سلامتی و تندرستی گام بردارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می خوانیم

مقالات اخیر