کمردرد چاقی

کمردرد چاقی، درد آزاردهنده کمر ناشی از اضافه وزن!

شاید باور نکنید! اما کمردرد فعلی شما به خاطر اضافه وزن و چاقی شما است. اگر شکم بزرگ و برآمده دارید، حتماً کمردرد به زودی به سراغ شما می‌آید. کمردرد چاقی یکی از انواع کمر دردهای رایج در دنیای امروز است که بسیاری از افراد را درگیر خود کرده است. در این مقاله همراه شما هستیم تا با کمردرد چاقی آشنا شویم و راه‌های درمان این نوع کمردرد را بیان کنیم.

کمردرد چاقی و راه‌های درمان آن در دنیای امروز

شرایط زندگی در دنیای امروز با گذشته متفاوت است. در گذشته افراد تحرک بسیار زیادی را در طول روز داشتند. افراد فعالیت‌های فیزیکی مختلفی را در طول روز انجام می‌دادند و مشکل اضافه وزن و چاقی در بسیاری از افراد وجود نداشت. اما همانطور که می‌دانید، دنیای امروز، دنیای کم تحرکی است. زندگی افراد تغییر کرده است و بسیاری از آنها ساعت‌های طولانی را در پشت میزها به‌سر می‌برند، فعالیت بدنی و تحرک آن‌ها کم شده و از طرفی، رژیم‌های غذایی نیز ناسالم شده است.

در این مرحله است که بسیاری از افراد، به چاقی و اضافه وزن دچار شده و مشکلات رایجی مانند کمردرد چاقی را نیز تجربه می‌کنند. تناسب اندام برای لاغری راهی است که در این موارد پیشنهاد می‌شود. هرچند که بسیاری از افراد فکر می‌کنند تناسب اندام با ورزش ایجاد می‌شود و ورزش کردن امری سخت تلقی می‌شود، اما باید به شما بگوییم که شاید در شروع این‌چنین نباشد. تغییر شیوۀ زندگی فعلی، اولین پیشنهادی است که در این شرایط به افراد داده می‌شود.

عدم تغییر لایف استایل یا شیوۀ زندگی افراد ممکن است در بلند مدت، مشکلات دیگری مانند کمر‌درد با حالت تهوع ایجاد کند. در این مقاله، همراه شما هستیم تا با کمردرد چاقی، بیشتر آشنا شویم و مسیرهای درمانی مشخص شده برای این مشکل را باهم بررسی کنیم.

تعریف چاقی و راه جلوگیری از آن

تعریف چاقی بسیار ساده است. زمانی که میزان توده چربی بدن شما از حالت نرمال خارج شود و در بافت‌های مختلف بدنتان تجمع پیدا کند، شما یک فرد چاق قلمداد می‌شوید. در‌واقع، وجود مقداری تودۀ چربی برای حفاظت از اندام‌ها و سلامت بدن ضروری است. اما مشکل دقیقاً زمانی ایجاد می‌شود که، این تودۀ چربی از حالت طبیعی و نرمال خود خارج شده و به جای اینکه برای سلامتی بدن مفید باشد ضررهای فراوانی را به همراه خواهد داشت.‌

بدن انسان به گونه‌ای است که بیشتر چربی‌های اضافی خود را در بخش اندام‌های تحتانی و شکمی ذخیره می‌کند. یکی از بهترین روش‌ها برای آگاهی از چاقی و میزان توده چربی بدن، توجه به شاخص تودۀ بدنی یا ‌BMIاست‌. به کمک یک معادله آسان و محاسبه تناسب اندام می‌توانید، شاخص تودۀ بدنی خود را تخمین بزنید و در‌نتیجه، به کمک شاخص تودۀ بدنی می‌توانید میزان چربی بدن خود را مشاهده کنید.

البته اگر شما فردی هستید که چربی دور کمر شما به آسانی قابل مشاهده است، نیازی به محاسبۀ شاخص تودۀ بدنی ندارید. چرا که همین چربی‌های اضافی که در دور شکم شما تجمع یافته‌اند، موجب کمر درد شما شده‌اند.

چاقی و کمردرد

آیا چاقی باعث کمردرد می‌شود؟

همانطور که دانستیم، وجود مقداری تودۀ چربی برای عضلات و بافت‌های بدن ضروری است. چرا که این توده، از اعضای داخلی بدن انسان محافظت می‌کند. بدن انسان به‌طور طبیعی توده‌های چربی را در اطراف اندام‌های تحتانی و شکمی جمع می‌کند تا بتواند از اندام‌های این بخش محافظت کند. مشکل زمانی ایجاد می‌شود که تجمع چربی در این نواحی آنقدر افزایش می‌یابد که برای سلامت اندام‌های این بخش مضر خواهد بود.

عدم تعادل بین بافت عضلانی و توده‌های چربی در بدن، باعث بروز مشکلات فراوانی می‌شود. این چربی اضافه، حجم تودۀ بدنی را افزایش داده و در‌نتیجه باعث افزایش وزن و فشار بر مفاصل و ماهیچه‌ها می‌شود. فشار تودۀ چربی در بخش شکمی، باعث ایجاد فشار در بخش تحتانی ستون فقرات شده و در‌نتیجه، انحراف ستون فقرات از حالت اصلی خود را شامل می‌شود. اینجا، زمانی است که شما با کمردرد مواجه می‌شوید و کمر درد شما علتی ندارد جز فشار روی مفاصل ستون فقرات که ناشی از تجمع توده‌های چربی در بخش شکمی است.

کمردرد چاقی چگونه ایجاد می‌شود؟

حال که متوجه شدید چاقی و افزایش وزن چگونه بر کمردرد اثر گذار است، در این بخش به مکانیسم اثر و چگونگی ایجاد کمردرد چاقی می‌پردازیم. زمانی که شما با افزایش وزن، به‌ویژه در اندام‌های تحتانی مواجه می‌شوید، ممکن است مشکلات زیادی گریبان‌گیر شما شود. این مشکلات می‌تواند شامل موارد زیر باشد.

1- آرتروز و ساییدگی مفاصل فاست (Facet) یا تحتانی
2- افزایش احتمال بروز فتق دیسک
3- التهاب بافت‌های اطراف مهره‌ها

چگونه کمردرد چاقی را برطرف کنیم؟

شاید تا الان بسیار متعجب و حیرت زده شده باشید که چطور چاقی و اضافه‌وزن می‌تواند موجب کمردرد شدید شود، دیسک‌های کمر شما را جابه‌جا کند و بر عضلات لگن فشار وارد کند. حال که با این موضوع آشنا شدید، سعی خواهید کرد کمردرد‌ چاقی خود را برطرف کنید. اما این چطور امکان‌پذیر خواهد بود؟

برای اینکه بتوانید کمردرد‌چاقی خود را برطرف کنید، در ابتدا باید علت ایجاد چاقی در بخش کمر را پیدا کنید. آیا تا کنون فکر کرده‌اید که علت چاقی در بخش کمر و شکم چیست؟ چرا بیشتر تودۀ چربی بدن در بخش شکم تجمع می‌یابد؟ یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث می‌شود چربی‌های اضافی در بخش تحتانی کمر و شکم تجمع یابند، وجود مقدار زیادی هورمون کورتیزول در بدن است.

هورمون کورتیزول زمانی در بدن افزایش می‌یابد که فرد به مدت طولانی تحت حملات استرسی قرار گرفته باشد. همانطور که دانستید، بیشتر مشکلات بدن انسان، ناشی از فشار و تنشی است که بر بدن وارد می‌شود. بنابراین؛ یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش چاقی و کمردرد ناشی از آن، توجه به میزان استرس و تنش در بدن است. در ادامه مقاله همراه شما هستیم تا با روش کاهش کمردرد چاقی آشنا شویم.

کمر درد ناشی از اضافه وزن

راه درمان کمردرد چاقی چیست؟

وقتی زمان کاهش وزن و تناسب‌اندام می‌رسد، بسیاری از افراد، این کار را بسیار دشوار و سخت می‌بینند. حال آنکه در شروع شاید آنقدرها که به‌نظر می‌رسد سخت و دشوار نباشد. در ابتدای مسیر کاهش چربی بدن و در‌ نتیجه کمردرد چاقی، لازم است تا نکات پراهمیتی را به‌کار بگیرید.

همانطور که دانستیم، چاقی کمری در بیشتر موارد، اگر بیماری زمینه‌ای و ژنتیکی در کار نباشد، ناشی از افزایش سطح هورمون کورتیزول در خون است. این هورمون فقط تحت شرایط استرس‌زا و پرتنش توسط مغز ترشح می‌شود. بنابراین، بهترین راه برای کاهش چاقی و قرار گرفتن در این مسیر، توجه به کاهش میزان هورمون کورتیزول در خون است. در ادامه با این نکات آشنا خواهید شد.

1- خواب به موقع و کافی

اگر دچار اضافه وزن هستید و فکر می‌کنید تنها راه نجات شما از کمردرد چاقی، تحرک بدنی با شدت بالا است، به شما می‌گوییم که بهتر است کمی در این مسیر با نگاه باز تری پیش بروید. درست است که فعالیت و تحرک بدنی بسیار مفید و حتی ضروری است، اما چیزی که در ابتدای مسیر کاهش کمردرد‌ چاقی اهمیت دارد، انجام فعالیت‌هایی است که به شما کمک می‌کند تا با آسیب کمتری به مفاصل خود، کاهش تناسب‌اندام را در پیش بگیرید. یکی از این راه‌های موثر، خوابیدن به موقع و کافی است. اگر می‌خواهید از شر چربی‌های شکمی خود خلاص شوید، باید شب زود بخوابید و صبح زود از خواب بیدار شوید. انجام این کار ساده به شما کمک می‌کند تا کاهش حجم قابل‌توجهی را مشاهده کنید.

2- کاهش میزان کربوهیدرات و افزایش پروتئین

یکی دیگر از مهم‌ترین نکاتی که باید در مسیر کاهش کمردرد چاقی به آن توجه کنید، توجه به میزان مواد مغذی دریافتی توسط بدن است. اگر بخش اعظمی از رژیم‌غذایی شما را کربوهیدرات تشکیل می‌هد، تعجبی ندارد که به چاقی کمری دچار شده‌اید. ترکیب کربوهیدرات اضافی و عدم‌تحرک، نتیجه‌ای جز افزایش وزن و کمردرد‌چاقی ندارد. بنابراین، در ابتدای مسیر کاهش کمردرد چاقی، میزان کربوهیدرات خود را کاهش دهید و به همان نسبت، به میزان پروتئین و فیبر وعده‌های غذایی خود بیافزایید.

3- دمنوش‌های آرامش‌بخش

همانطور که دانستیم، یکی از اصلی‌ترین دلایل ایجاد چاقی شکمی، افزایش میزان استرس در بدن است. بنابراین، به کمک دمنوش‌های آرامش بخش مانند بابونه، اسطوخودوس و گل‌گاوزبان، آرامش و راحتی بیشتری را برای تارهای عصبی خود ایجاد کنید.

در این مقاله همراه شما بودیم تا با چاقی شکمی و کمر درد ناشی از آن آشنا شویم. یکی از بدترین اثراتی که چاقی شکمی در پی دارد، کمردرد چاقی است. کمردرد چاقی به‌ نوبه‌ خود اثرات جبران ناپذیری را روی ستون فقرات شما ایجاد خواهد کرد. گودی کمر، فتق دیسک کمر و مشکلات لگنی، از جمله پیامد‌های چاقی شکمی است. نکاتی که در این مقاله گفتیم، جایگزین پیاده‌روی و تحرک بدنی نیست اما برای شروع این مسیر لازم است. امیدواریم که با توجه به این نکات بتوانید در مسیر مناسبی از کاهش وزن و کمردرد‌چاقی پیش بروید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می خوانیم

مقالات اخیر