علت درد مهره‌های کمر چیست؟ | پیشگیری + درمان

دردهای آزاردهندۀ مهرۀ کمری، به این دلایل کمتر شناخته شده و بی‌اهمیت مرتبط است که کسی به آن‌ها توجه نمی‌کند. اما در بلندمدت، مشکلات کمر و دردهای مهره‌های کمر را می‌توان به همین موضوعات کمتر مهم مرتبط دانست. دردهای مهره‌های کمری اگر در زمان مناسب درمان نشوند، ممکن است تا آخر عمر، مشکلات حرکتی فراوانی را برای بدن افراد ایجاد کند.

دردهای مهرۀ کمر چرا و چگونه ایجاد می‌شوند؟

دردهای کمری، از جمله دردهای شایع در بدن بسیاری از افراد است که دلایل شناخته شده و گاها ناشناخته‌ای نیز برای آن شناسایی شده است. مهره‌های کمر به این دلیل که شرایط ویژه‌ای در بدن دارند و وظیفه مهمی بر عهده دارند همواره ممکن است در معرض مشکلات مختلفی قرار گیرند.

برخلاف تصور افراد، کمر و مهره‌های کمری یکی از مهم‌ترین بخش‌های بدن است که کمتر به مشکلات آن توجه می‌شود. برخی افراد ممکن است، کمردرد طولانی مدت را تجربه کنند اما برای درمان اقدام نکنند. این درد‌ها ممکن است در بخش‌های مختلف کمر ایجاد شوند اما دربرخی موارد، ممکن است ریشۀ یکسانی داشته باشند. به‌ عنوان مثال کمر‌درد پایین کمر، اغلب ناشی از نشستن‌های طولانی مدت است که حتی ممکن است در بخش گردن و شانه نیز احساس شود.

بسیاری از فعالیت‌های ورزشی، در حد مناسب، می‌توانند به کاهش میزان این دردها کمک کنند. در مسیر کاهش میزان درد‌های مهرهٔ کمری، نه‌تنها ورزش، بلکه تغییر سبک زندگی و یا حتی درمان‌های غیرتهاجمی مانند آب‌درمانی می‌تواند موثر باشد. امروزه، استفاده از آب‌درمانی برای سرخوردگی مهره‌های کمری توسط بسیاری از پزشکان متخصص توصیه شده است. با این‌ حال، اگر احساس می‌کنید که در بخش کمر خود دچار دردهای مهرهٔ کمر هستید، این مقاله را برای شما آماده‌ کرده‌ایم تا بتوانید در مسیر درمان دردهای مهرهٔ کمری، اقدامات مناسب را درنظر بگیرید.

دلیل درد مهره‌های کمر

مهره‌های کمری ستون بدن را تشکیل می‌دهند. هرگونه اشکال و درد در این نواحی، ممکن است باعث مشکلات فراوانی برای بدن افراد شود. کمر همان قسمتی از بدن است که اگر دچار مشکل شود، ایستادن، نشستن، خوابیدن و حتی راه رفتن افراد را با اختلال رو‌به‌رو می‌کند. هیچ دردی بدتر از درد مهره‌های کمری نیست که زندگی شما را با درد و‌رنج فراوان همراه می‌کند. بنابراین؛ وقوع این دردهای مبهم در کمر خود را کاملا جدی بگیرید. این درد‌ها ممکن است به دلایل زیر رخ دهد. آن‌ها را به‌خاطر بسپارید و در زمان مناسب به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.‌

Lumbar pain2

1- درد ناشی از تخریب مهره‌های ستون فقرات

برخی از دردهای مهرۀ کمری، ممکن است ناشی از آسیب و تخریب مهره‌های ستون فقرات و دیسک‌ها باشد. فشاری که این آسیب‌ها به بافت عضلات و ماهیچه‌ها و دنده‌ها وارد می‌کند، می‌تواند بسیار ناراحت کننده و آزاردهنده باشد. تخریب دیسک‌های کمری، یک آسیب بسیار سخت است که با درمان‌های مشکلی مانند جراحی مواجه خواهد بود.

2- پوکی استخوان

یکی از مهم‌ترین مواردی که در زمان وقوع دردهای مهرۀ کمری باید به آن توجه کرد، پوکی استخوان است. اگر به این بیماری خاموش که ناشی از کمبود مواد مغذی است توجه نشود، ممکن است باعث شکستگی‌های ستون فقرات در آینده شود.

3- انحراف ستون فقرات

در‌برخی موارد، دردهای مهره‌های کمری، ممکن است ناشی از انحراف ستون فقرات، حتی به میزان نیم میلی‌متری باشد. این انحراف حتی به میزان کم می‌تواند دردهای آزاردهنده را در قسمت مهره‌های کمری ایجاد کند.

درد مهره‌های کمر چگونه درمان می‌شود؟

در ابتدا باید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک متخصص با پرسیدن سوال‌های مختلف، تلاش می‌کند علت دردهای مهرهٔ کمری شما را بیابد. در‌نهایت، با توجه به نوع درد‌های شما، ممکن است این درمان‌ها را به شما پیشنهاد دهد.

1- درمان دردهای کمری با جراحی

یکی از راه‌های درمان دیسک‌های تخریب شده، استفاده از جراحی و جایگزین کردن مهره‌های آسیب دیده با مهره‌های پزشکی است. این می‌تواند آخرین راه درمان دردهای مهره‌های کمری باشد.

2- درمان دردهای کمری با ورزش

اگر پزشک متخصص شما، تشخیص انحراف در دردهای مهرۀ کمری شما داده است، درمان آن را به‌صورت استفاده از آتل‌های مختلف و یا انجام حرکات ورزشی، به‌ویژه ورزش‌های آب‌درمانی به شما پیشنهاد خواهد داد.

Lumbar pain

حرکات ورزشی مناسب برای درد مهره‌های کمر

در موارد بسیاری، پزشکان متخصص، تغییر سبک زندگی و بالا بردن تحرک را به‌عنوان یک روش درمانی، به مراجعان خود توصیه می‌کنند. فراموش نکنید که پزشکان متخصص با تمام تلاشی که در مسیر درمان درد‌های مهره‌های کمری ارائه می‌دهند، اما معجزه نمی‌کنند. معجزه دست خود شماست. زندگی‌های پرچالش و بی‌تحرک و پشت‌میز نشینی امروزه، باعث بروز مشکلات فراوانی شده‌اند که تنها راه نجات از این شرایط، آگاه شدن است.

این واقعیت دنیای امروز است که افراد نیاز دارند مدت زمان طولانی به حالت نشسته یا ایستاده قرار‌ گیرند و این وضعیت، سلامت مفاصل‌، به‌ویژه‌ مفاصل کمر و ستون فقرات، را با مشکلات جدی مواجه می‌کند که با دردهای فراوانی همراه خواهد بود. در این بخش، برخی از نکاتی که به کمک آن‌ها می‌توانید حرکات ورزشی را درست و اصولی برای درد مهره‌های کمری اجرا کنید، برای شما بیان می‌کنیم.

1- خم کردن زانوها به داخل شکم

یکی از مهم‌ترین تمرین‌هایی که ممکن است بتواند برای دردهای مهر‌های کمری شما مفید باشد، خم کردن زانو‌ها به سمت داخل شکم است. در این ورزش روی زمین به پشت، دراز بکشید، پاهای خود را به آرامی به داخل شکم خود جمع کنید. پاها را با دست‌های خود نگه‌دارید. و به مدت 30 ثانیه این وضعیت را حفظ کنید.

2- حرکت پل

حرکت پل را حتما بسیار شنیده‌اید. این حرکت تمرینی می‌تواند برای دردهای مهره‌های کمری شما نیز مفید باشد. برای انجام این ورزش، روی پشت دراز بکشید، پاها را خم کنید. به مدت 10 ثانیه بخش پایینی کمر خود را از زمین جدا کنید و در این وضعیت بمانید. می‌توانید در طول روز، چندین بار این حرکت را انجام دهید.

3- غلتاندن زانوها

یکی دیگر از تمرین‌های موثر بر درمان دردهای مهر‌ه‌های کمری، انجام حرکت غلتاندن زانوها است. برای انجام صحیح این حرکت، لازم است به سمت پشت دراز بکشید. کف دست‌های خود را روی زمین قرار دهید. زانوهای خود را بالا آورده و جمع کنیم. سپس به آرامی آن‌ها را به سمت راست و چپ بغلتانید.

دردهای مهره‌های کمری، ممکن است از جمله آزاردهندۀ‌ترین دردهای ایجاد شده برای بدن باشد. بسیاری از این دردها ممکن است با انجام حرکات ورزشی، فیزیوتراپی و آب‌درمانی درمان شده و یا از وقوع آن‌ها و یا شدت یافتن آن‌ها، پیشگیری شود. اگر می‌خواهید از روش‌های موثر درمانی را برای مشکل فعلی خود آگاه شوید، کارشناسان ما آمادۀ پاسخ‌گویی به سوالات شما هستند. می‌تواند با متخصصان و کارشناسان ره فیت تماس بگیرید و توصیه‌های لازم را از آن‌ها دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می خوانیم

مقالات اخیر